805663-backpac-couple

Träning är inte bara till för att bygga upp muskler och för att ge dig en bra kondition, det gör dig också gladare. Vid träning frigörs endorfiner som leder till lyckokänslor och ren eufori.

Redan vid lättare regelbunden träning mår man bra på insidan. Samtidigt blir man fysiskt starkare och riskerna för sjukdomar minskar. Då har man satt igång en positiv cirkel där träningen stärker den mentala och fysiska hälsan som i i kombination motiverar till mer träning. Det är väldigt enkelt om man tänker efter. Strunta i medicin och minimera risken för dålig självkänsla och depression- träning är dunderkuren för knopp och kropp! Nybildningen av hjärnceller ökar nämligen under träning, något som ger dig en enormt positiv effekt. Träning är som en dröm för dig och din hjärna.

Motivation

Om du tränar några gånger i veckan men ändå känner att du är i behov av något nytt kanske det är träningsformen du bör variera. Men de bästa sätten för att komma igång är dels att göra det med en vän som pushar en samt att ta på sig något snyggt som dessutom får en att längta efter nästa träningspass. Det handlar alltså om träningskläder. Hemligheten är också att klä sig i något färgstarkt som får en att bli gladare. Ett rosa linne tillsammans med ett par mönstrade tights är helt rätt nu. Leta efter något som faller dig in i smaken på nätet. Starka färger och mönster är trendigt när det kommer till träningskläder och är du rädd för starka färger annars är det här ett bra tillfälle att experimentera.

Men det finns andra sätt att motivera sig på. Ett alternativ kan vara att hitta en träningskompis för att höja motivationen. Ni kan då peppa varandra och på så sätt komma att träna mer än vad ni gjort tidigare. Kanske finns det någon i din familj eller en vän som också vill komma igång med träningen. Varför inte samarbeta och på så sätt få en flygande start på er träning? Det är också bra att en träningskompis gör det svårare för dig att ställa in ett träningspass på grund av att sängen är så skön eller för att du vill titta på din favorit tv-serie. Om ni har bestämt en tid vill du ju inte svika din kompis genom att inte dyka upp. Eller hur? Så hitta en träningskompis och fundera kring vad era mål med träningen är. På så sätt kommer du igång på nolltid.

Kanske har du som många andra ett mål med din träning. Oavsett om det handlar om att springa nästa års maraton eller för att bli mer hälsosam så gör du det enklast genom att tänka på hur bra det är för dig och ditt liv.