Vare sig du befinner dig på gymmet eller ute i löparspåret kan mobilen fungera antingen som en personlig tränare eller som underhållning för dig som tycker om att öka pulsen till din favoritmusik. Mobilen är med andra ord ett praktiskt verktyg att ha med sig de dagar träning står på schemat.

Träning

Träningsappar

Förutom grundläggande funktioner på mobilen som timer och klocka, kan en eller flera träningsappar vara till hjälp före, under och efter träningens gång. Dessa kan vara olika utformade beroende på behov och nivå på träningen, de flesta är dessutom kostnadsfria. De mest populära träningsapparna just nu är Runkeeper och  Strava. Dessa riktar sig främst till löpträning eller annan typ av träning som mäter distans. I Runlkeeper kan du exempelvis se hur lång du sprungit, vilka kilometertider du haft, och även hur din puls sett ut om du har en pulsmätare på kroppen.

För fler tips på mobilappar som har med träning att göra så rekommenderar vi att du tar en titt på en lista med bra träningsappar som Elle sammanställt.

Motionstillbehör

Risken att tappa eller skada mobilen när den används vid träning är tyvärr stor, därför kan en smart idé vara att investera i ett så kallat sportarmband. Med hjälp av ett sådant förhindrar du att tappa mobilen under träningen samtidigt som mobilen stadigt hålls fast på kroppen. Väljer du att inte använda dig av ett sportarmband rekommenderas ändå någon typ av skydd för mobilen. Istället för ett sportarmband kan du köpa ett tåligt skal utöver det du har till vardags. På marknaden finns alltifrån lite hårdare till helt vattentäta skal, beroende på vilken typ av träning du utövar. Det finns även en rad andra smarta motionstillbehör så som blodtrycksmätare, pulsmätare och hörlurar som är tillverkade för träning.

Optimera träningen

Grundläggande utrustning som rätt skor och kläder är en förutsättning för att träningen ska vara lyckad. Om du planerar att ha med mobilen under träningen finns ytterligare utrustning du kan köpa till. Vattentäta hörlurar och cykelhållare för mobilen är bara några exempel för dig som vill optimera din träningsupplevelse.