Det går inte att få bra hälsa bara genom att önska det. Du behöver rätt kost och motion för att komma igång men tack och lov finns det gott om hjälpmedel. 

Matkassen

Om du har problem med kosten kan du köpa en matkasse istället. Du får kontrollerade recept att följa och matvarorna kommer direkt till dörren. Det bästa är att du slipper gå och handla själv, kassen levereras hem till dig! I mataffären finns många frestelser och det är lätt att en godispåse eller ett paket glass följer med till kassan. En matkasse erbjuder ingen diet men i vanliga fall behöver du ingen heller. Du kan få goda matvanor och tappa några extra kilo bara genom att äta med sunt förnuft.

Kosttillskott

En annan väg till bra hälsa är att få i sig rätt vitaminer och mineraler varje dag. Det kan vara svårt att få allt genom kosten, speciellt om du lider av vissa allergier eller äter vegansk kost. GreatLife har kosttillskott som du enkelt kan beställa online. Där hittar du järn, jod, magnesium, zink och allmänna vitamintabletter. Många känner att de äter allsidigt och därmed inte behöver tillskott men faktum är att även dem som äter enligt livsmedelspyramid kan ha vitaminbrist. Det beror kanske mer på hur pyramid är utformad och forskning pågår just nu för att se om pyramiden faktiskt är nyckeln till allsidig kost eller om den behöver förändras.

En kompis på resan

Om du kan få med en kompis eller partner på tåget har du större chans att lyckas. När ni kan stötta varandra genom de nya vanorna kan ni förvänta er bättre resultat. Det är också skönt att prata med någon som vet vad du går igenom när du har sötsug eller ingen träningslust kvar. Förhoppningsvis kan du vän eller partner vara ett stöd och samtidigt uppmuntra dig att fortsätta trots de olika vägskälen.