Det ekologiska konceptet är en framgångssaga sällan skådad, alla vinner på att kräva ekologiska och miljövänliga produkter för såväl hår och kroppsvård till den mat vi stoppar i oss. Idag ser vi att efterfrågan på ekologiska produkter ständigt ökar och experterna tror att det är bara början, om alla drar sitt strå till stacken så behöver det inte dröja allt för länge innan det ekologiska sortimentet är en majoritet bland matvarorna i butikerna Sverige över. Och visst vill du också slippa att få i dig onödiga och skadliga kemikalier, och samtidigt veta att det kött du äter kommer från ekologiska gårdar och inget annat. 

Ekologisk odling

Ekologisk odling innebär en förbättrad miljö för växter, insekter och inte minst fåglar. Om vi bara tillåter det så hjälper alla tidigare nämnda insekter, fåglar och markorganismer till med att förbättra näringsupptagningen på grödorna, och vad kan vara bättre än det. Inga miljöförstörande bekämpningsmedel är lika med inget gift i våra matprodukter. En solkar win-win situation som behöver belysas för att väcka konsumenternas intresse för att ta ställning för ett ekologiskt sortiment i matvarubutikerna. Vi i Sverige är privilegierade att kunna dricka vattnet ur våra kranar, men en förutsättning för det är att vi ser till att vattnet går att rena. Om halterna av skadliga kemiska medel ökar i vattnet är det inte säkert att vi kommer att kunna fortsätta att dricka vattnet ur kranarna, något som nog ingen av oss vill erfara. Vi måste stoppa skadan innan den redan är skedd.

Använd ekologiska hår och hudvårdsprodukter

Den ekologiska marknaden har inte bara vuxit när det kommer till matvarubutikerna, man ser också att den ekologiska efterfrågan ökar även inom skönhetsindustrin och klädindustrin. Generellt ser man att konsumenter i västvärlden tar klimathotet på ett större allvar idag än tidigare, trots det förorenas jorden oerhört mycket mer än vad den egentligen klarar av. Men att många bäckar små gör en stor å, och inget sker över en natt det viktiga nu är att öka medvetenheten hos den breda befolkningen och få upp intresset hos gemene man att ansvara för sin egen konsumtion. Idag finns det ekologiska hår och hudvårdsprodukter som håller högre kvalité än dem kemiskt framställda, duscha med gott samvete och tvätta din kropp och ditt hår med produkter från Ecoliving, där hittar du också ett brett sortiment av ekologisk hårvård till riktigt bra priser.

Kräv ekologiska produkter du också för en bättre miljö och en renare livsstil!